24.11.2021 15:41
Tytöt 2010-2012

KaaNan tyttöjen vanhempainkokous 10.11.2021 - muistio

Vanhempainkokous keskiviikkona 10.11.2021
Paikka ja aika Huvilupa, klo 17.00-18.30
Paikalla kokouksessa; Lena Saarinen, Iiris Tassila, Marja Myllyaho, Mikko Korkka, Hanna Nyman, Johanna Liinamaa, Milla Musakka

Yleistä: Paikalla oli siis edustus 7 tytön perheestä. Ensi vuotta ja tulevaa toimintaa koskevaan kyselyyn oli vastannut noin 2/3 perheistä eli kattavaa kuvaa perheiden toiveista, mielipiteistä ja tilanteista ei oikein saatu kokoon. Näistä johtuen päätöksiä ei voitu juurikaan kokouksessa tehdä.

Iiris ja Marja sekä valmennus esittelivät asioita, ja keskustelimme ja mietimme niitä ja muita mieleen tulleita asioita. Näistä jatketaan varmasti aikuisten kesken toisella kertaa, jotta ensi kesän toiminnasta saadaan päätettyä perheille sopivalla tavalla. Milla toimi kokouksessa kirjurina.

  1. Tyttöjen vähyys treeneissä.

Tyttöjä on ollut treeneissä paikalla keskimäärin 6/15, jolloin ei tietenkään päästä esimerkiksi kuvioita 8vs8 peleihin harjoittelemaan ja tämä tietysti näkyy myös peleissä. Treeneissä tiuhaan käyden on pelaajalla itsellään myös peleissä huomattavasti mielekkäämpää ja mukavampaa, kun tietää pelissä paremmin mitä tehdä, mihin mennä, mihin pyrkiä ja pallokin pysyy hallussa paremmin. Koitetaan siis saada tytöt käymään treeneissä mahdollisimman paljon.

Mietittiin mistä tyttöjen vähyys johtuu. Todettiin, että treenien ajankohdat ovat osin olleet ja tulevat olemaankin haastavat (ja iän karttuessa näitä myöhäisiä aikoja varmaankin saadaan jatkossakin, eli tähän ei ehkä ole heti parannusta tulossakaan), mutta täksi talveksi on onneksi saatu parannuksena viikon molemmat treenit sisätiloihin, mietittiin parantaisivatko kimppakyydit osallistumisastetta. Sairastelukausi toki tuo oman lisähaasteensa. Mielellämme kuulemme, jos esimerkiksi treeneihin kulkemisessa on haastetta!

Treeneihin liittyen valmennus kertoi keskiviikon treenien keskittyvän tekniikkaharjoitteluun, esimerkiksi pallonhallintaan, syöttelyyn, kuljetukseen kun taas sunnuntain treeneissä sitten käytetään näitä kaikkia ja keskitytään pelillisiin ja taktisiin asioihin.

Puheeksi tuli myös mahdollinen harjoitusyhteistyö Piffenin ja/tai poikien kanssa.

*Peleihin ilmoittautumisen osalta otetaan käytäntö etukäteen ilmoittautumisen pakollisuudesta. *
Eli viikonloppuna kun on peli, ilmoittautuminen sulkeutuu tiistaina. Mikäli ei ole tarpeeksi osallistujia, valmennus päättää pelin perumisesta.
Kesän turnauksiin laitetaan etukäteiskysely, mikäli turnaukseen ei ole riittävästi tulijoita sinä hetkenä kun järjestäjän ilmoittautuminen päättyy, ei siihen ilmoittauduta.

  1. Tiedotus. 

Mietittiin whatsappin hankaluutta sekä keskustelu- että tiedotusalustana. Pohdittiin, pitäisikö keskustelu viedä esimerkiksi facebookiin. Ehdotettiin kuukausittaista sähköpostia, johon kerätty sen kuukauden harjoitukset, pelit, muut tapahtumat, kyselyt, varainhankintaan liittyvät asiat ym. Tätä ei ainakaan vielä päätetty ottaa käyttöön. Toistaiseksi kokeillaan sitä, että laitetaan driveen enemmän infokirjeitä, jotteivät oleelliset infot huku keskustelujen väliin.

Toivomme kommentteja, jos whatsapp koetaan aivan mahdottomaksi/todella hankalaksi alustaksi ja ehdotuksia, missä keskustelu ja tiedotus mahdollisesti sujuisi paremmin.
Whatsappilla tuplaklikkaamalla viestiä sen voi merkata tähdelliseksi jolloin sen löytäminen myöhemmin on helpompaa. Näin voi esimerkiksi tärkeämmät tiedotteet laittaa itselleen ylös.
 

  1. Vanhempien tavoittaminen

Keskustelua käytiin siitä, miten saataisiin kaikkien mielipiteet kuulumaan paremmin. Esimerkiksi jotta voitaisiin päättää, millaisiin turnauksiin tai sarjoihin ensi vuonna osallistutaan (jotta taas tiedettäisiin esimerkiksi varautua aikatauluihin tai tarvittavaan rahan määrään), tarvitsisi jollain tavalla tavoittaa edes suurin osa perheistä. Emme vielä keksineet, miten tämän kanssa edetä.

Yksi mahdollisuus on kauden/vuoden aloituskokous, johon toivottaisiin vahvasti kaikkien osallistumista tai ollessaan estynyt osallistumaan, kokousta edeltävästi oman perheen mielipiteen kertomista tärkeimpiin listalla oleviin päätettäviin asioihin. Tällöin saataisiin kattava kuva jonka perusteella tehdä päätöksiä, jotka sopivat useille perheille ja kausi toimimaan sitten sujuvammin (esim. tarpeeksi pelureita paikalla peleissä) ja perheille sopivammin (aikataulut, kuinka kauas halutaan lähteä pelaamaan, kuinka kalliilla, kerätäänkö rahat joukkueena vai osin omakustanteena yms) :-)

  1. Muutamaan tehtävään tarvitaan apukäsiä

Tällä hetkellä lähes kaikkia joukkueen tehtävät valmennusta ja someviestintää lukuunottamatta ovat yhden ihmisen harteilla ja se on pidemmän päälle kestämätön tilanne, koskapa meillä tosiaan kaikki toimivat vapaaehtoispohjalta. KaaNan joukkuetoiminta on ns. matalan profiilin toimintaa ja matala kustannustaso syntyykin juuri siitä, että vanhemmat osallistuvat kukin omien mahdollisuuksiensa mukaan. Tässä on kuvattu rooleja, mihin toivotaan vanhemmilta osallistumista. Joukkueenjohtaja ja somevastaava ovat lupautuneet jatkamaan pestissään.

Joukkueenjohtaja / Iiris
* Sidosryhmät/alueen seurat yhteistyö (harjoituspelit, sarjat jne)
* Sarjoihin/turnauksiin ilmoittautuminen
* Yhteydenpito omaan seuraan päin
* Varusteiden tilaukset jne

Valmennus Mikko, Susanna ja Lena
* treeneissä mukana oleminen, tyttöjen ohjaaminen muiden valmentajien kanssa yhteistyössä
* halutessaan harjoituksien suunnittelu ja vetäminen
* peluuttaminen peleissä
* huoltajan tehtävät tarvittaessa

Viestintä / Marja
* Joukkueen somet
* Joukkueen ja pelien kuvat 

Talousvastaava ?
* Rahaliikenteen seuranta esimerkiksi Kakkutukun tilausten, vaatetilausten yhteydessä 
->Muistuttelu, jos joltain maksu puuttuu
* Buffan käteiskassasta huolehtiminen ja sen vieminen pankkiin jossain vaiheessa Buffan jälkeen (jokunen kerta vuodessa)
* Maksut joukkueen tililtä kuittia vastaan, jos joku on tehnyt hankintoja esimerkiksi valmennuskassiin
* Ei säännöllisiä velvollisuuksia tai paikallaolon vaadetta sinänsä
* Tilinpäätös (saa varmasti apua muilta, jos tarvitsee)

Buffetvastaava?
* Säilyttää buffakassia, tsekkaa sen sisällön ennen tilaisuuksia, kertoo mitä on / mitä puuttuu /mitä tarvitaan.
* Tuo buffakassin buffaan ja mielellään on myös itse mukana buffassa
* (Ehdottomasti useampia vapaaehtoisia buffaan, jottei buffetvastaava ole aina koko pelien ajan kiinni!)
 

Varainhankintavastaava Milla
-Ideoi ja listaa varainhankintakeinoja ja infoaa niistä
-Hoitaa kakkutukun tms. tilaukset, Lasten Lystikkään järjestelyitä yms.
(Tässä samoin, koko joukkue mukana kakkutukun myynneissä, Lasten lystikkäissä mahdollisuuksiensa mukaan, ja kaikki hoitavat mielipiteen kertomiset, ilmoittautumiset ja maksut sujuvasti, niin vastaavan homma on mukavampaa hoitaa)

Huoltaja/huoltajat
-On peleissä läsnä
-Omaa ea-taidot
-Vastaa valmennuskassin asianmukaisesta sisällöstä.

HUOM! Kaikkien toimihenkilöroolien kohdalla on tietysti niin, että jos vastaava on joskus estynyt, etsitään tuuraaja. Ja toisaalta ne, jotka eivät koe tässä kohtaa voivansa ottaa vastuullisempaa pestiä, tulevat mielellään sitten tarvittaessa/pyydettäessä tässä apuun, samoin kuin esimerkiksi buffamyytävien valmistuksessa ja hankinnassa, buffan myyjäksi, lasten lystikkääseen avuksi ja hoitavat pyydetyt vastaukset ja ilmoittautumiset ja maksut ajallaan ja ovat sillä lailla todella paljon avuksi.

Toinen tapa tosiaan, jolla voit olla avuksi toimihenkilöille on se, että kun tulee pyyntö vastata vaikkapa johonkin (joukkueen toiminnan hyödyksi/mahdollistamiseksi tehtävään) kyselyyn tai vaikkapa ilmoittaa tulostaan peliin tai harkkoihin tai ilmoittautua jonnekin (buffaan, lasten lystikkääseen yms.) apukäsiksi tai etsimään buffalistasta itselleen sopivan tehtävän, toimithan ajoissa niin!
Kukaan ei pysty auttamaan tai osallistumaan joka kerta eivätkä kaikki yhtä paljon, mutta olisi todella paljon apua, jos em. asiat hoituisivat jatkossakin sujuvasti. 

Me puolestamme koitamme parantaa viestintää niin, että nämä tehtävät ja toiveet ovat helpommin löydettävissä. Tavoite tällä kaikella on vain mahdollistaa tyttöjen kiva harrastus. Joukkue on todella mukava, tytöillä hyvä henki ja aikuisetkin mukavia, eli toivotaan, että saadaan homma pyörimään entistäkin paremmin ja leveämmillä harteilla :)

  1. Joukkueen rahatilanteesta  

-Joukkueen rahatilanne melko hyvä, luvut löytyvät kokouksen materiaaleista. Turnaukset, joukkueen kustantamat tyttöjen vaatteet yms. kuluttavat varoja, eli varainhankinnalle on tarvetta ympäri vuoden
 --> rahatilanteeseen vaikuttaa se, millaisiin turnauksiin ja minne halutaan, paljonko varoja tarvitaan lisää milläkin aikajänteellä . Mutta tähänkin tarvitaan siis kaikilta tietoa, mitä ensi vuodelta halutaan.
* Kakkutukku tuotti tosi hyvin - suurkiitokset osallistumisesta! :)
* Lasten lystikäs tuotti todella hyvin - kiitokset siitäkin! :)
* Buffastakin on tullut kivasti, valitettavasti niitä ei monia koronan vuoksi tälle vuodelle saatu. Kiitos näistäkin, kaikki on saatu aina hoidettua! Buffamyyjiä kaivataan lisää. Mietitään, miten jaetaan näitä vuoroja. Olisiko esimerkiksi helpompaa luvata tulla, jos vuoro on vain puolikas pelitapahtumasta?
* Kaanan kaulakorut ja korvakorut tuottaneet huimasti, ja tästä eteenpäin jokaisesta myydystä korusta tulee 100% tuotto tytöille/joukkueelle! Eli jos vain keksitte kuka tällaiset haluaisi niin näitä kannattaa myydä ja mainostaa tai vaikka hankkia jollekulle joululahjaksi!

  1. Muita asioita ja huomioita
  • Marja esitteli erilaisia turnausvaihtoehtoja ja niiden kulurakennetta, näistä saataneen Marjalta vielä liite tutustuttavaksi
  • Kotipeli tulossa, samoin talvisarjan peli - Käykää ilmoittautumassa niin tiedetään ajoissa peluritilanne :-)
  • Tyttöjen mielipidettä kysellään myös, mitä kesältä ja jatkolta toivovat ja näistä sitten kerrotaan koostettuna.
  • Tytöistä tehdään pelikortit, joissa tytöt esitellään, Marja kertoikin jo tästä. Tytöillä siis nyt kotona laput, jotka tulisi täyttää
  • Kuukausi/kausi-infot tulossa siis todennäköisesti driveen
  • Uusi vanhempainkokous tulossa 2022 keväällä, jotta saadaan päätöksiä tehtyä ja mielipiteitä kuultua kattavammin
  • Olisiko kokoustaminen teamsissa vai livenä mieluisampaa/helpommin järjestettävissä?
  • Kuinka usein tulisi vanhempien kokoontua koko porukalla? Kuulumisten vaihtoa lisäksi peleissä ja harkoissa? Livenä? Teamsissä?  
  • Tok-seurabonus, tuleeko joukkueen vai seuran hyväksi? Joka tapauksessa helppo ja hyödyllinen, kun tulee extrana omien s-bonusten lisäksi.